Blog 2: Baby Jax

LvT low-key fotografie

Sommige kinderen worden gewoon stoer geboren! 

In de korte tijd dat ik een eigen studio heb zijn er al veel knappe koppen voor mijn camera verschenen. Evenals dit vrolijke kereltje, dat samen met zijn moeder langskwam voor een serie Low-Key foto's. Ondanks het moeten voldoen aan onze verwachtingen, wat een flinke opgave is voor zo'n kleintje, hield hij zich bijzonder groot. En kon hij gelukkig de lol wel inzien van die twee debiele vrouwen die alles uit de kast trokken voor die ene perfecte glimlach. 

Wanneer er mij gevraagd wordt welk type foto's ik het allerliefste maak, hoef ik daar niet lang over na te denken. LvT Fotografie staat voor stoere fotografie!
Stoer kan overigens ook heel mooi, lief en schattig overkomen, maar het moet vooral karakter uitstralen. Low-Key fotografie leent zich daar mijns inziens uitstekend voor. Bij deze techniek zijn de donkere of zwarte contrasten dominant. Hierdoor wordt de aandacht naar de lichtere delen van de foto getrokken. Low-Key kan bereikt worden in zowel kleur als zwart-wit, het ligt er maar net aan wat je voorkeur is. 

Ondanks dat Jax slechts 5 maanden oud is weet hij als geen ander de camera te bespelen. Hij heeft al diverse professionele shoots op zijn conto staan en is het lijdende voorwerp in zijn moeders blogs en Instagram account
Sommige kinderen worden stoer geboren, en dit kereltje is daar het voorbeeld van! Toen ik werd benaderd om zijn portfolio uit te breiden kon ik daar dan ook geen nee zeggen. Compleet verliefd op zijn uitstraling en lach zijn we aan het werk gedaan. Overigens moet wel even vermeld worden dat mama er ook absoluut mag wezen!

LvT Fotografie baby low-key

Werken met een baby van 5 maanden is toch wel even wat anders dan met peuters, tieners of volwassenen. Want voor een lach op commando laten ze je hard werken in de volledige 'ik ben zo debiel mogelijk' modus. Ook gaat alles enkel op het tempo van de kleine spruit. Ondanks dat er normaliter ongeveer een uur voor een fotoshoot als deze gepland staat, heb ik inmiddels geleerd niet meer op de klok te kijken, en diverse poep-, plas-, eten- en spuugpauzes in te lassen.  
Zwarte kleertjes worden wit (lees: onder gespuugd met melk) en witte kleding kan plotseling bruin worden (lees: oeps, een volle luier). Een ongelukje zit immers in een klein hoekje, dus moet er achteraf regelmatig het een en ander weg-gephotoshopt worden. 

Ik kan het niet helpen om bij de naam Jax een kick-ass rapper voor me te zien. Een man met pit, zo één die weet waar hij voor staat en swag heeft. Dus werd het mijn uitdaging om 'Baby Jax', zoals ik hem gekscherend ben gaan noemen, in dusdanige stijl te portretteren. Met een buitentemperatuur van 33 graden, twee verschillende out-fit's, en dat terwijl het eigenlijk tijd was voor een flesje èn schoonheidsslaapje, slaagde deze knappert er in geduld met ons te hebben en prachtig model te staan. Eigenlijk deed het hem niet zo veel, zolang zijn lieve mama maar in de buurt was en ik mijn gekke bekken stond te trekken.

 Vinden jullie deze knappert ook niet zo fantastisch op de foto staan?